ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ²

Πρόκειται για έναν διάλογο που οι δυο συγγραφείς δημιούργησαν από κοινού και αποτυπώνει τις ποιητικές τους ανταλλαγές. Το βιβλίο περιλαμβάνει συνολικά οκτώ διαλόγους, θεματικές ενότητες μιας κουβέντας που με όπλο την κρυπτική γλώσσα της ποίησης προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει το παρόν.

Ακολουθεί κείμενο της Κατερίνας Σαμψώνα για το βιβλίο:

Οι στροφές εναλλάσσονται η μία την άλλη και ένα γαϊτανάκι ξεκινάει. Για τις επαναστάσεις, για τους αγώνες που κερδήθηκαν, που προδόθηκαν, για όλες εκείνες που ελπίζουμε ότι θα έρθουν . Για εκείνους τους έρωτες που παραδοθήκαμε και για εκείνους που εγκατέλειψαν και μείναμε με την απορία «ήταν άραγε όμορφα τα χωριά μου;»

Ο Δημήτρης Γκιούλος συνάντησε τον Κωνσταντίνο Παπαπρίλη Πανάτσα στο διαδίκτυο και ο διάλογος ξεκίνησε. Απαντούσε ο ένας στον άλλον μέσα από λέξεις , χωρίς δεύτερη σκέψη αλλά μέσα από τον κοινό προβληματισμό και τις κοινές ανησυχίες.

Το Αντάρτικο2 δημιουργήθηκε σε μια δύσκολη περίοδο, με τις ματαιώσεις να έχουν παρασύρει  την ελπίδα και την προσμονή.

Η λογοτεχνία, η ποίηση, κάθε μορφή γραπτού λόγου δε μπορεί να δώσει πάντα τη λύση. Μπορεί όμως να γεμίσει τον μυαλό αναθεωρήσεις και προβληματισμούς, μπορεί να κινητοποιήσει και μπορεί να συμπαρασταθεί . Στις σελίδες  του Αντάρτικου2   θα τα συναντήσουμε όλα αυτά και ο καθένας από εμάς θα έρθει αντιμέτωπος με τη δική του αλήθεια και επιθυμία.

Τιμή: €6.00