Οι Γαλαζιες Νυχτες της Μαδριτης

Μυθιστόρημα του Χρίστου Αχνιώτη  (487 σελίδες)

Πριν το ξεκίνημα ενός πετρελαϊκού πολέμου, μια ακορντεονίστρια φτάνει στη Βαρκελώνη με σκοπό να βρει τον εραστή της. Παίζει ακορντεόν και τραγουδά σ’ ένα μπαρ στην παλιά συνοικία της πόλης, όπου θα γνωρίσει έναν ζιγκολό. Αυτός δουλεύει σε γραφείο συνοδών που εξυπηρετεί φαντάρους, άντρες και γυναίκες, προτού πάνε στον πόλεμο, έτσι για ν’ ανεβεί το ηθικό τους πριν αρχίσουν οι εχθροπραξίες.

Η ακορντεονίστρια και ο ζιγκολό βοηθούν μια πελάτισσα του, τη Τζοέν, να λιποτακτήσει και ακολούθως πάνε στη Μαδρίτη μαζί μ’ έναν νέγρο, επίσης λιποτάκτη του στρατού, ο οποίος δουλεύει λαντζιέρης στο ίδιο μπαρ. Φτάνουν στην πόλη τη μέρα του καρναβαλιού, οπότε και εξελίσσονται συγκρούσεις, με αφορμή το πώς οι κάτοικοί της αντιμετωπίζουν τον πόλεμο στο Ιράκ και τη συμμετοχή της χώρας τους σ’ αυτόν.

Ταυτόχρονα, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μια φοιτήτρια ανατρέπει με τη συμπεριφορά της τους νόμους που αφορούν τη μελέτη συγκεκριμένων πολιτικών βιβλίων που είναι απαγορευμένα. Το κάνει φανερά μέσα σε μια πανεπιστημιακή καφετέρια και αφήνει τους υπόλοιπους φοιτητές άναυδους, αμφισβητώντας το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, το οποίο κυνηγά τους παραβάτες. Ο ζιγκολό θα θυμάται πάντα αυτή τη γυναίκα, γιατί κάπου, μια φορά, τον είχε χαιρετήσει με μιαν αξέχαστη χειρονομία, η οποία θ’ αποκτήσει μέσα του επικές διαστάσεις.

Τιμή: €15.00