ΜΑΓΙΑΚΟΦΣΚΙ (απο τον ιδιο)

Μια ξεχωριστή και σπάνια έκδοση για την ζωή και το έργο του μεγάλου επαναστάτη και ποιητή, στηριγμένη στην αυτοβιογραφία του.

Δε θα μπορούσε κανείς να μιλά για μια ξαφνική συνάντηση του Ρώσου ποιητή Μαγιακόφσκι και της ρωσικής επανάστασης, που θα τον είχε, στη μέση της σταδιοδρομίας του, μεταμορφώσει απότομα σε κήρυκα του σοσιαλισμού. “Ο μοντερνισμός των καιρών ήταν το κλίμα το ίδιο του αίματος του”, είπε ο Πάστερνακ.

Η επανάσταση είναι, περισσότερο κι από μια εκλογή, μια ιδιοσυγκρασία, ένας τρόπος ζωής, σαν αναγκαίο και αξεχώριστο περιεχόμενο όλης του της ύπαρξης. Από τότε που αφήνει τα βουνά της παιδικής ηλικίας, του αέρα της υπαίθρου, τους κάμπους και τα δάση, τους βαριούς ώριμους καρπούς της Γεωργίας, συμπλέκεται με τους κοζάκους που χτυπούν τις διαδηλώσεις του 1905.

Γυμνασιόπαιδο σε μια μικρή επαρχιακή πρωτεύουσα, 12 χρονών, τρέχει στους δρόμους με τους απεργούς, δέρνεται, διαβάζει μαρξιστικές μπροσούρες, μαθαίνει επαναστατικά τραγούδια. “Η επανάσταση και οι στίχοι είναι με κάποιο τρόπο είναι ανακατεμένα μες στο κεφάλι μου”

Εκδόσεις Αλφειός

Τιμή: €8,00