ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ένα νέο εγχείρημα στον χώρο του βιβλίου στην Κύπρο, που ευελπιστεί να συστήσει στον αναγνώστη το εναλλακτικό και ανατρεπτικό βιβλίο. Όραμά μας, το βιβλίο αυτό να βαδίσει στους δρόμους του νησιού μακριά από αλυσίδες και δεσμά της εποχής.

Απευθύνεται στους ανθρώπους που όχι απλά τους αρέσει να διαβάζουν, αλλά να προβληματίζονται, να παραδειγματίζονται, να αναζητούν, να αμφισβητούν, να ονειρεύονται, να οραματίζονται, να αγωνίζονται.

Αντιλαμβανόμαστε το βιβλίο πρώτιστα ως κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, γι αυτό στηρίζουμε και προωθούμε το εναλλακτικό βιβλίο και τους δημιουργούς που πάνε κόντρα στη λογική του κέρδους και τα πρότυπα αγοράς. Σε μας δεν έχει θέση η κυρίαρχη αγοραία αισθητική, που βλέπει τον αναγνώστη σαν απλό καταναλωτή, χωρίς κριτική σκέψη.

Κοντά μας μπορείτε να βρείτε αξιόλογα βιβλία από φιλοσοφία, πολιτική, ιστορία που σπάνια βρίσκουν θέση στα ράφια των γενικών βιβλιοπωλείων στην Κύπρο. Επίσης αρκετά βιβλία από λογοτεχνία, ποίηση, αθλητισμό και όχι μόνο.

Μπορούμε αν μας ζητήσετε να φέρουμε οποιοδήποτε βιβλίο ανεξαρτήτως εκδοτικού οίκου σε Κύπρο και Ελλάδα. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε και να παραγγείλετε.

Το ιδεοδρόμιο θα λειτουργήσει αρχικά ως ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο. Θα μας βρείτε επίσης σε διάφορες εκδηλώσεις και φεστιβάλ σε όλη την Κύπρο.