Το HUMBA! στο Ιδεοδρομιο

Το HUMBA! είναι τριμηνιαίο περιοδικό για το κοινωνικό και πολιτικό νόημα των σπορ, την εμπειρία του γηπέδου, την οπαδική κουλτούρα και τον κόσμο της κερκίδας και εκδίδεται στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά περιεκτικό και ενδιαφέρον έντυπο, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για όλα τα σπορ, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Εξετάζεται η διάδραση του αθλητισμού με το κοινωνικο-πολιτικό γίγνεσθαι και οι προεκτάσεις του. Εξάλλου ο αθλητισμός γενικά ως κοινωνικό-πολιτισμικό φαινόμενο, μπορεί να γίνει κατανοητός με επάρκεια μόνο σε αντιστοιχία με το κοινωνικό-πολιτισμικό και  ιστορικό πλαίσιο εντός του οποίου διενεργείται.

Από τώρα και στο εξής θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το περιοδικό και στην Κύπρο, σε αποκλειστικότητα από το Ιδεοδρόμιο! Στην διάθεση μας βρίσκεται ήδη το τελευταίο τεύχος #25.

Το αφιέρωμα για το ολλανδικό ποδόσφαιρο της δεκαετίας του 1970 είναι αυτό που ξεχωρίζει στις 96 σελίδες του περιοδικού. Μεταξύ των πέντε κειμένων που περιλαμβάνονται στο αφιέρωμα, υπάρχει και ένα για την ολλανδική οπαδική σκηνή της εποχής που έχει πραγματικά τεράστιο ενδιαφέρον.

Πέρα από το αφιέρωμα, ξεχωρίζουν επίσης το κείμενο για την ιστορία του ανατολικογερμανικού ποδοσφαίρου και τα αίτια της παρακμής του, την παρουσίαση του…σοσιαλιστικού ποδοσφαίρου της γαλλικής Ναντ της δεκαετίας του ’60 αλλά και του ’80 και το άρθρο για την εξαιρετική πρωτοβουλία των ultras της ομάδας της Λ Άκουιλα της κεντρικής Ιταλίας να φτιάξουν σε συνεργασία με άλλα γκρουπ ultras της Ιταλίας ένα skate park στην πόλη σαν πράξη αλληλεγγύης στους κατοίκους που έχουν περάσει πολύ δύσκολες στιγμές λόγω των επαναλαμβανόμενων καταστροφικών σεισμών. Φυσικά υπάρχει και άλλη πλούσια θεματολογία.

Περισσότερα για το Humba! μπορείτε να διαβάσετε και στην ιστοσελίδα του: http://www.humbazine.gr

Τιμή: €5.00