Το ιδεοδρομιο στο φεστιβαλ βιβλιου Λαρνακας

Το Ιδεοδρόμιο θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο στο Φεστιβάλ Βιβλίου Λάρνακας που θα γίνει στην πλατεία Ευρώπης την Κυριακή 12 Μαΐου από τις 15:00 μέχρι τις 22:00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θα υπάρχει πρόγραμμα εκδηλώσεων όπως και ειδικά διαμορφωμένος χώρος με περίπτερα βιβλιοπωλείων, εκδοτών, παζαράκι μεταχειρισμένων βιβλίων, χώρος βιβλιοανάγνωσης, παιδικές και άλλες δραστηριότητες.

Στο χώρο θα παρουσιαστεί έκθεση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με τίτλο: «Η Λάρνακα μέσα από τα Αρχεία του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών».

To πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι το εξής:

• 16:00 – 16:30 Θεατρική παρουσίαση του παραμυθιού: «Ο Ιωάννης που φοβόταν τον άνεμο» της Μόνικας Χαραλάμπους, σε εικονογράφηση του Γιώργου Θεοδωρίδη από τις Εκδόσεις Πήλιο

• 16:30 – 17:30 Παραμυθονειρέματα: Ο δάσκαλος Αντρέας Κώστα Παραμυθάς, βγάζει από το μαγικό του καπέλο τους ήρωες των βιβλίων της Άντρης Αντωνίου και Μαρίας Προδρόμου και τους ζωντανεύει με τη συμμετοχή και τη βοήθεια των παιδιών. Μιλούμε για την Αγάπη, τη Φιλία, την Αποδοχή, την Προστασία από το Bullying, την Πίστη στον Εαυτό μας και τη Χαρά της Ζωής!

• 17:30 – 18:00 Θεατράκι από το Ειδικό Σχολείο Άγιος Σπυρίδωνας Λάρνακας με τίτλο: «Λέω ΟΧΙ στο πλαστικό»

• 19:00 – 20:00 Η Λογοτεχνία στη Λάρνακα. Λαρνακείς συγγραφείς διαβάζουν αποσπάσματα από το έργο τους και συζητούν με το κοινό. Συμμετέχουν: Αργυρού Χρίστος, Σιδερά Ειρήνη, Τέμβριου Αθηνά, Τιμοθέου Αντρέας, Φωτιάδου Ελένη, Χριστοδουλίδης Γιώργος

• 20:00 – 21:30 Θεατρική παράσταση: «Η Ροδού τζαι το χρυσό βερκίν», από το Θέατρο Αντίλογος σε θεατρική απόδοση της Άνδρης Θεοδότου. Ένα λαϊκό παραμύθι που μιλά για την αγνή αγάπη, το θάρρος που αποκτούν οι άνθρωποι όταν πρόκειται να αγωνιστούν για τα ιδανικά στη ζωή τους και την αιώνια πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό.

Στο χώρο θα παρουσιαστεί έκθεση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με τίτλο: «Η Λάρνακα μέσα από τα Αρχεία του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών».